tisdag 14 januari 2014

Jag har varit borta alldeles för länge...

från "ranunkelvärlden! Jag var förra veckan i Danmark på första inköpsmässan. Där hittade jag dessa två helt underbara skönheter!


Alltså, jag var tvungen, fast jag är utbildad florist och arbetat nästan hela mitt vuxna liv, att ta i blomman och kolla om den var riktig!!!


Jamän, hur läckra kan de va!! Superstora dessutom, minst som en tennisboll.. Ja, jag undrar just som sagt vad som hänt i "ranunkelvärlden" medan jag hållit på med annat... (Kolla in färgkrocken med luktärtorna bredvid, det är bara danskar som klarar av det utan att höja på ögonbrynen. En regelrätt svensk säger, oj vad det skär sig...) Kolla in vasfärgen bakom när vi ändå pratar färg. 


När jag ändå har ångan uppe så kör jag med lite mer färg. Denna monter blev man glad av (om man gillar turkos). Påhittigt!


En supercool lampa som jag föll för! Den kan både hänga och ligga, vilket var häftigt! Det var tyvärr inte gratis, så det blev bara en bild...


Om man har snygga pumps med höga klackar, varför inte hänga upp dem på vägen som dekoration? En rolig idé och det fanns många varianter.. Denna i plexi..


och här kommer en vit. Detta är kanske något för er som en gång haft höga klackar och inte kan göra er av med de vackra skorna istället för att de ligger i nån garderob och skräpar. Jag vet att min dotter skulle bli mycket lycklig av såna här hyllor...

Detta var allt för nu. Jag hastar vidare på nästa inköpsmässa i Sthlm om någon dag. Rapport kommer...

Allt gott och ta det försiktigt därute i snön!!
Kram
Carina

söndag 5 januari 2014

Man bugar och tackar....

Denna början av vintern, ja, så räknar jag det här i Skåne, är det mer vår än vinter... Jag var ut en kort stund med kameran idag och det är en hel del växter som är modiga och tycker bestämt att det ska vara vår.. Kolla här:

En gul-vit julros som brukar normalt vara ganska sen på våren hade massor av knoppar

En klockjulros som verkligen är på G. Hos mig har den tagit tid på sig att blomma. Denna är nog säkert en 4 - 5 år, minst... Hoppas verkligen att jag får njuta av blommorna innan det blir kallt!

 Den ungerska blåsippan har flera knoppar...

En tidig julros hos mig.. Härlig färg och en rik blomning brukar den ha. Nästan alla vintrar har den kommit igång med massor av knoppar, för att duka under av snötäcke och sen är det morsning och goodbye för det året.. I år har jag i alla fall lyckats få den på bild när den är fräsch. Blir det kallt går jag nog ut och klipper av blommorna och lägger dem i en skål istället för att "ge bort dem till snön"..


Visst är de vackra!! Har inget namn tyvärr, de är massor av år vid det här laget... 


Mitt hybridkejsarolvon, Viburnum bodnantense 'Dawn', har så söta små rosa blommor...

Den gör sig rätt bra till kornellen också eller hur?

En vårblommande cyklamen är också sugen på vår.. Den bor under kornellbuskarna så jag ser den inte mer än på våren, men tydligen trivs den där...

Dessa gossar har inte alltid kommit fram till jul... Jag tror det är tre år sen jag "hittade" dem senast... De sjunger nu på sista versen som ni ser... Hej tomtegubbar... Men det finns ju alltid anledning till att "slå i glasen" eller hur, med eller utan tomtegossar... 
Ha en fin trettondagsafton!
Kram
Carina

fredag 3 januari 2014

Nytt år, lite förnyelse både här och där...

Nu såhär på nya året behövs det lite förändring! Jag har en ny logga till butiken och därför har jag ändrat lite på bloggen med. Hoppas att ni tycker om den! Jag gillar den och det grafiska elementen är jättesnygga och är precis det som visar en känsla för butiken tycker jag! Jag har också andra typsnitt som är lite roligare. Den förra loggan gjorde jag ju själv och då blir det ju som det blir. Den här är proffsigare tycker jag! Ska labba med den lite till, men just idag ser det ut såhär. 

Vintern har inte kommit till Österlen än och det tackar vi allra ödmjukast för! Nu såhär i början av januari kommer alla inköpsmässorna, så tidigt att julskinkan knappt är uppäten... Jag hoppas att hitta lite annorlunda saker till butiken, jag ska göra mitt allra bästa! 

Tänkte visa lite smått och gott från mitt hem som omväxling..

Modernt möter gammalt... Lampan är en IKEA för lääänge sen, stolen ett fynd från ett franskt café, kolla den patinan!!! Kransen är av kopparplåt tror jag och den är helt gudomlig!!

I somras åkte vi förbi en skylt som sa "Trädgårdsantik", STOPP skrek jag till mannen som fick vända... Detta fönster kom med hem (och en del annat). Det passade bra som en rumsavdelare utan att ta bort ljuset..

Denna vackra stjärna köpte jag hos Honning og Flora för några år sen när de hade sin julmarknad. Jag köpte de tre rosa som fanns. Jag älskar dem!!!

En del av er kanske vet att jag "fuskar" lite i keramik sen flera år tillbaka. Dessa ljusstakar gjorde jag nu i höstas. Jag hade inte klart för mig hur slutresultatet skulle bli förrän jag kom hem och kom ihåg att jag hade några gamla rostiga borrar liggande som fick bli förankringen (eller vad det heter) mellan fot och ljushållare. Sen blev ljushållarna för vida så jag löste det genom att sätta fast rostiga ljushållare istället. Jag blev riktigt nöjd. Sen gillar jag stenhårt att de inte är perfekta..

Ja, vad ska man säga... Fler gamla fönster, detta från Danmark och det har ett jättevackert blommönster, en madonna till, en av tusen änglar och lite annat...

Det enda nya julpyntet jag köpt i år finns i detta gamla skåp.. De små söta piprensartomtarna, den rosa korgen och de två silverfärgade hängena.. Jag tycker jag var riktigt duktig i år!

Slutligen en liten "spetsfrossa" och en ängel naturligtvis. Ni ser att jag gillar gamla grejjor, ju mer slitna, desto vackrare... Hoppas ni tyckte om att komma hem till mig en stund...

Jag önskar en god fortsättning på nya året och det ska bli ett år med många spännande utmaningar!!!
Kram
Carina