torsdag 5 september 2013

Nu har de efterlängtade vårlökarna äntligen kommit...

Idag kom de, lökarna... Massor av fina runda, toppiga, platta, stora och små lökar har invaderat min butik. En härlig tid! Nu ska de bara läggas i påsar och märkas upp. Det är alltid lika roligt och inspirerande. Här kommer bilder på ett urval.


Dessa sorter är nya för i år, i alla fall för mig! Som ni ser är det både tulpaner, narcisser, allium, camassia, dubbla hyacinter och klockhyacinter. En härlig blandning!!

Sen är det ju alltid så att vissa sorter måste man bara beställa om och om igen. Det blir ju favoriter med tiden och det är de lökarna som brukar ta slut först... 

Det är alltid "julafton" när vårlökarna kommer. Vi har fortfarande fina dagar här på Österlen och det ser ut som om det ska vara så några dagar till. Perfekt för plantering, eller hur! 

Välkomna in och botanisera när utbudet är som störst!

2 kommentarer:

  1. Precis hemkommen från Österlen inser jag att jag missat något! Men får följa dig här istället. Visst blir en del lökar favoriter... Ett liv utan Nectaroscordum eller Tulipa 'Apricot Beauty' och 'Marilyn' är tex otänkbart. Härliga lökar du köpt in!

    Ha det gott! /Carina

    SvaraRadera
  2. Hej. Vilken härlig butik du har. Jag och min man var och besökte dig i lördags. Köpte några fina rostiga fjärilar av dig. Lycka till i framtiden. Lena o Kent

    SvaraRadera