torsdag 16 oktober 2014

Jag älskar succulenter!!!!!

Jag har en speciell passion för succulenter (fetbladsväxter) i alla dess former. Hittar jag nya sorter som jag inte har sett så köper jag. Jag har en del i mitt lilla växthus, men har lite svårt med att få dem till att växa sig stora och frodiga då jag inte har soligt hela dagen där. När jag var i England förra året så besökte vi Bourton House Garden, en trädgård med helt fantastiskt vackra växthus. Därinne gick jag i "toppspinn"! Kolla här!

Så smarta växthus med ventilation i sidorna. Att de har odlingsbänkar utanför är ju en fantastisk idé och en smart lösning! Husen hade en vacker diskret grön färg som jag inte har sett här i Sverige. De hade sedan smidesstaket och grindar i trädgården i samma färg, snyggt! 

Jag höll på att få rena "dåndimpen" när jag gick in. Jag skrek nog rakt ut tror jag.. Här fanns det grejjer ;)

De hade många trädtaklökar, Aeonium arboreum, både i grönt och svart. De är häftiga tycker jag! En växt som jag alltid köper hem till butiken när jag hittar dem, främst i Danmark. 

Det var verkligen som en djungel därinne. Krukorna stod tätt, tätt. Ett eldorado för mig!

Det var tur att det fanns tider att passa, annars hade jag tillbringat timmar härinne. Tur också att ingenting var till salu ;)

Sista frossan! Den här samlingen tar priset som jag sett hittills!  Kul när det också är oväntat. Det var i övrigt en fin trädgård där på Bourton House Garden. Jag visar mer från den en annan gång!

Ha en finfin helg!
Kram
Carina

1 kommentar:

  1. Jag hade också fått "dåndimpen" om jag kommit in i detta växthus! Helt underbart med alla dessa succulenter. Har själv ett taklöksträd som jag nu funderar på hur jag ska kunna bevara bäst. Det har vuxit enormt under sommaren och får inte plats på en fönsterbräda. Härliga och inspirerande bilder.
    Må så gott!

    SvaraRadera