fredag 13 juli 2012

Interiörbilder över butikslokalerna...

Det har varit så svårt att fotografera i hönshuset och helt plötsligt blev det en ok bild, så därför visar jag lite hur det kan se ut i det gamla "hönsahuset". Lejonfontänerna är nya, de går både att hänga på vägg och ha stående. Pump ingår, det är bara att fylla på vatten och stoppa in kontakten! 

Min vita hörna. Bordet har jag köpt i Danmark och det kommer från Frankrike. Det har världens snyggaste patina, tycker jag, så det kan jag inte ha utomhus för då försvinner allt det vackra!

Dessa lyktor tillhör mina storsäljare. Man kan använda dem dels med vanlig lampolja där man eldar med veke och dels med en behållare/kopp som man eldar bioetanol i. Lyktorna finns i olika utföranden och i många storlekar. Det finns även klot i vitt samt en modell i grått. Jag har också några fågelbad kvar i samma serie. Vill man använda dem i trädgården i stället för maschaller så finns det hållare i svart smide att sticka ner i jorden.

Så här vackert kan kloten brinna med denna bioetanol. Det är väldigt stämningsfullt och fascinerande med den fladdrande lågan. Dessa lyktor är jättebra presenter när man ska gå bort eller fira någons födelsedag!

Bilden ovan visar butiksområdet i sommarskrud. I förgrunden växer rosa stäppsalvia, silverpäron, lavendel m m. Framför lusthuset planterade jag två klotrobinior som kommer fint nu på andra säsongen. Trädet som höjer sig bakom lusthuset är en lind, jag tror att det är en glanslind. Det håller på att bli för stort så jag måste nog frisera det lite. De lite större träden till vänster är  pileträd, förmodligen den "vanliga skånepilen". Det röda huset som är närmast lusthuset är hönshuset och nästa är gaveln på logbyggnaden. 

Sist men inte minst visar jag lite ur mitt växtsortiment som varierar dag för dag! Jag försöker köpa in ett växtmaterial som jag vet är bra och som inte är det allra vanligaste. Idag har jag fått in rosa stäppsalvia och olika alunrot, Heuchera t ex. Det finns också stora plantor av anisisop, astilbe och jätteverbena för att nämna några.

2 kommentarer:

 1. Wow...så mycket läckert! Du har såååå god smak! Och dina växter är så spännande!
  Önskar dig en skön helg!
  Kramis

  SvaraRadera
 2. Så mycket fint du visar! Längtar efter att hinna ta en tur till ditt paradis!
  :-)

  Kram!

  SvaraRadera