måndag 7 oktober 2013

Besök en höstkväll hos Österlens Provence....

Det finns ett ställe här på Österlen som man kan återkomma till gång på gång och alltid känna livsglädje, få inspiration och goda skratt.. Det är hos Mandelmanns i Rörum. Fantastiska människor! Detta är en oas som inte andas vår tid, utan en tid då man tog tillvara allt vad naturen har att ge.. Sen gör det inte saken sämre att gården ligger så fantastiskt inbäddad bland kullar och dammar... Hösten är en härlig tid att komma hit då allt är i sitt esse. Igår kväll var vi där med vår Trädgårdsförening för att fira vårt 10-års jubileum. Häng med på en rundtur..

Den här spaljen är helt underbar nu när alla Ingrid Marie är som bäst. Kolla storleken på äpplena!

En liten stämningsbild med en pumpa som huvudperson. Bakom den deras fårull som ligger i gångarna som är ett litet pittoreskt inslag i planteringarna och effektivt mot sniglar och andra kryp.. 

En härlig stämningsbild vid första dammen. Det är svårt att få bra bilder när solen står så lågt, men jag tror att man får känslan ändå..

Här står Marie och berättar om sina otroliga klockrankor!!! Jag har aldrig sett något liknande! De fyller en hel berså, klättrandes på störar under bara en säsong! Kolla in blomningen!! Tyvärr hade några störar gått av precis nu, men detta var den sista helgen som de har öppet, påpassligt..

Är de inte helt ljuvliga! Jag vet vad jag ska så nästa år!!! Vet ni??

Vi har följt med Gustav på en tur ner till djuren.. Här lockar han på ankorna som kommer snällt när han slår på hinken med mat..

Och här kommer de på raka led, båda ankor och gäss..

En vy över Österlens Provence, eller vad säger ni??

Kvällen avslutades med en måltid i ett av deras härliga växthus. Det som serverades kom från gården och det smakade himmelskt!! Både vackert att se på och väldigt gott!!

Till maten fick vi underhållning av både Gustav och Marie. Väl valda och passande sånger som förgyllde kvällen och gjorde pricken över i:et! En härligt kväll var det med fantastiska människor! Hoppas att ni kan besöka dem någon gång, det är en upplevelse!
Ha det gott och trevlig vecka!
Carina

2 kommentarer:

  1. Åh vad härligt jag drömmer mig tillbaka :) Vilket ställe på jorden som ett paradis eller hur?!
    KRAM från mig!

    SvaraRadera
  2. Det låter fantastiskt mysigt!!!
    Den där äppelbågen!!! vill ha!!!
    Klockranka hade inte jag i år men saknade den så den får återkomma nästa år.
    Mariana

    SvaraRadera