lördag 3 maj 2014

Våren är ute på rallytur...

Oj, vad det blommar och har sig just nu!! Det är inte lätt att hinna med i "kurvorna" här inte.. Sprang ute med kameran igår i solljus, inte det optimala, men är tacksam att få till några bilder i alla fall.. Här kommer lite godingar från trädgården..

Ruggen med hundtandslilja, Erythronium pagoda är större än nånsin och det är många knoppar. Den rosa, E. dens-canis, blommade ut utan jag hann ta någon bild i år..

Min "flickmagnolia" 'Susan' vet inte om att den ska ha lågt ph i jorden. Den blommar lika glatt varje år! En magnolia som är väldigt tacksam, rekommenderas varmt! Ibland händer det att det kommer någon enstaka blomma på sensommaren också. 

 Den här magnolian köpte jag på Gröntorvet i K-hamn förra året som M. lilliflora 'Nigra', skulle alltså bli mörkare än 'Susan'.. Jag blev minst sagt förvånad när den är vit.. Någon som vet namnet??

En favoritnarciss, 'Obdam' vars blomma är stor som en tennisboll är tacksam och kommer igen år från år. Jag brukar alltid beställa denna från Holland när jag väljer ut lökar till butiken. Den är så häftig! Det roliga är att den blir lite olika i blomman på olika ställen. Här har den lite mörkgult/orange längst in, vilket den inte alls har på andra ställen i trädgården..??

En till narciss, denna heter 'Palmares' och är också lite speciell. Man måste komma nära den och se volangerna i "kjolen" som går i aprikos. Den har visst fått sällskap av en grön insekt, så påpassligt!

Jag blev så himla glad när jag såg att jag äntligen fick Rhododendron 'Schlippenbachii' att blomma! Den är inte så stor än och växer ju inte så det knakar precis, men söt är den! Längtar till jag får många blommor..

En stor rugge med ljusblåa vitsippor, Anemone nemorosa 'Robinsoniana', växer i woodlandet. Såå fina!

Den fyllda vitsippan, Anemone nemorosa 'Plena' får avsluta bildserien. Den är så söt och den blir också större för varje år.. 

Jag önskar mina följare en fin helg och hoppas att ni får njuta av den härliga årstiden! 
Kram
Carina

2 kommentarer:

  1. Underbara bilder som får mig att vakna upp och fundera på varför jag inte har några vårblommor i min trädgård.
    Må så gott!

    SvaraRadera
  2. Oj så många lika växter vi har. Det är bara rododendron jag saknar. Här är det 10-14 dagar tidigare än de senaste tre åren.
    /Anette

    SvaraRadera