tisdag 12 augusti 2014

En liten frestare....

I slutet av augusti väntar jag in lökar från Holland i vanlig ordning. Det är alltid ruskigt svårt att välja mellan alla sorter som finns! Många blir favoriter som bara måste finnas med varje år. Dessa är tulpanerna 'Sweet Love', 'China Town' och 'Florosa', allium 'Christophii' och narcissen 'Obdam'. Sen måste man ju prova några nyheter också och i år blev det den spektakulära allium 'Spider' och crocusen 'Spring Beauty'. Jag är extra svag för limegröna blommor, så en favorit i repris är den fantastiskt vackra tulpanen 'Evergreen' som villigt blommar hos mig år från år. 'Spring green' skulle vara väldigt snygg att blanda den med om man vill. Sen måste jag prova den gröna Bellavalia pycnantha 'Green Pearl' för den gröna färgens skull. Några favoriter i repris är tulpanerna 'Black Parrot' och 'Madonna' som har varit jättebra och blommat villigt. I år vill jag också prova den vackra liljetulpanen 'Burgundy' och den kritvita narcissen 'Stainless'. Hundtandsliljan är en efterlängtad liten söt växt som bara blir större och större för varje år. Den kommer troget tillbaka och därför vill jag testa fler sorter. Jag har beställt både lila och vita som inte är lika vanliga som den annars förekommande gula sorten.

För att ni ska hänga med i "namnsvängen" så kommer här en förklaring till bilderna. Längst upp till vänster:
'Evergreen', 'Black Parrot', 'Florosa', 'Burgundy'
'Madonna', 'China Town', 'Spring Green', 'Sweet Love'
Hundtandsliljan, Erythronium dens-canis 'Lilac Wonder', Bellavalia pycnantha 'Green Pearl', Allium 'Christophii', Erythronium 'Snowflake'
Narcissus 'Obdam', Crocus minimus 'Spring Beauty', Narcissus 'Stainless', Allium 'Spider'. 

Jag hoppas att ni blir lika förtjust i de sorter som jag valt ut som jag är!

Ikväll kom det äntligen regnskurar! Som jag har väntat. Jag var i min trädgård på em och led verkligen med mina växter. Plötsligt så mullrade det till och det kom några ordentliga skurar som på beställning! Vi har knappt fått några droppar här på Österlen på flera veckor! Jag har en del växter som för en tynande tillvaro, speciellt ormbunkar och många buskar hänger sorgset med bladen. 

Till råga på allt så har vår brunn börjat att sina. Det har aldrig hänt på de elva år som vi bott här! Men, det har faktiskt aldrig varit så här torrt så länge heller. Nu hushållar vi med vattnet och snålar som sjutton, så jag hoppas att det reder upp sig. 

Men sommaren har ju varit fantastisk på alla sätt och vis! Även fast det varit badväder alla dagar har många kunder hittat till butiken! Det är jag väldigt glad och tacksam för!!!! Det har tydligen varit många turister här på Österlen i år, mer än vanligt! Fler och fler upptäcker våra vackra stränder som är lika fina som utomlands, den goda maten, mycket att se på och göra och inte minst våra små butiker av alla slag som ligger ute på landet och som kanske blir till en egen pärla som man vill återvända till....

Sommaren 2014 går nog till historien!!!

Jag hoppas att ni haft en lika fin sommar och att ni fått ladda batterierna ordentligt! 

Kram
Carina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar