torsdag 23 maj 2013

Vad har jag gett mig in på....????

Igår fick jag ett telefonsamtal med ett erbjudande som satte tusen griller i huvudet på lilla mig... Jag fick erbjudande om att vara med på Malmö Garden Show och ställa ut mina saker i en monter... Tusen tankar löpte i huvudet och jag fick värsta pulsen... Fick lite betänketid och efter att ha fixat en del av logistiken så har jag tackat JA!!! Vojne, vojne, vad har jag gjort? Det är verkligen med skräckblandad förtjusning som jag ser framemot detta. Det är redan nästa helg fre - sön och det äger rum i Slottsträdgården där John Taylor huserar. Ja herregud som om jag inte har nog att göra ändå... Det som lockar är ju att jag kan nå ut till en större publik som kan hitta ut till mig om de gillar det som jag kan erbjuda i montern.. Min stora utmaning är nu att skapa en säljande och inbjudande detsamma så att jag syns och sticker ut från annat vackert som kommer att finnas där. Håll tummarna hårt för att jag ror iland detta projekt..

Här kommer lite vårbilder från min butik och från min trädgård.

Detta är ett lampborstträd, Callistemon citrinus, kommer från Australien och kan övervintras som citrusväxter och olivträd.

Den här rosen hittade jag på Gröntorvet när jag var och handlade sist. Som jag förstår är det en ros från Kordes, men namnet har jag inte fått fram. Någon som vet?

Denna petunian är mycket speciell och okänd av mig. Den är ljuflig!!!

Jag lyckades även få tag i kronärtsskockor i Danmark. Detta är en sort som får flera på varje gren. 

Denna tulpan har jag importerat från Holland. Fantastiska färger när man går nära! Kanske hittar jag den igen till hösten!

En superhäftig fylld narciss som heter Obdam! Denna är en favorit! Hoppas den finns kvar hos min leverantör så jag kan köpa hem fler lökar till hösten!

De övre bilderna som inte är lökar är växter som finns till försäljning just nu. Dessutom har jag fått hem tre st olika varianter av växter som är listade på programmet för grönt kulturarv. Dels en jätteprästkrage som är ca 1 m hög och dels två olika sorters höstflox som har blekrosa resp lite starkare rosa blommor. Dessa blommar inte nu så de säger inte så mycket ännu. Men det är extra roligt att kunna erbjuda sådana växter!

Ha det så gott i vårgrönskan!
Carina

6 kommentarer:

 1. Så roligt för dig, stort lycka till i helgen!
  Härlig tulpan, men jag vill inte ha fler, det finns så mycket rådjur här.

  'Obdam' är den kraftigaste narcissen här. Mycket nöjd med den. Blommat över, men nu har jag väl 25 andra att sucka över.

  SvaraRadera
 2. Jag önskar dig riktigt lycka till på MGS och kommer såklart förbi ditt stånd. Jag skulle själv varit med med en idéträdgård men var tvungen att hoppa av i februari pga sjukdom. Sååå besviken jag blev över detta men man kanske får vara med ngt annat år?

  Kram

  SvaraRadera
 3. Så spennende da! Det er jo virkelig et kompliment å bli spurt. Lykke lykke til!

  SvaraRadera
 4. Men vilken rolig växt, den där flaskborsten!

  SvaraRadera
 5. Vilken fin rosa tulpan! Hittade hit när jag googlade på rosa tulpaner för att veta vilken sort jag har i min trädgård! Har också köpt dom en höst från holland!

  SvaraRadera
 6. Tusen tack för kommentarer, vissa några år försent och bättre sent än aldrig!!! Tack för att ni tittade in! Kram Carina

  SvaraRadera