onsdag 5 februari 2014

Vårimpulser från storstan...

Nu var det längesen jag skrev här.. Jag har varit på Formex-mässan i Stockholm för att kolla in vårens trender och handla in lite smått och gott till butiken.. Jag tror alla längtar efter färg så här års! Man märker genast att man dras till färger och gärna starka och härliga färgkrockar.. Följ med på en liten tur genom montrarna..



Vad sägs om denna enkla bukett,  men så raffinerad trots allt,  av den ack så föraktade nejlikan!! Härligt, glatt och läckert tycker jag! 



Det finns alltid saker att dra på munnen åt, så även i år. Dessa stolar hade tyg med romantiska rosor och sedan lite uppstickande kranium...



Man kan tycka vad man vill, men originellt och humoristiskt är det...



Knallorange phalanopsisorkidéer, något för den som gillar den färgen... Dessa är konstblommor och inte riktiga, men vem vet, snart kanske vi får se äkta vara.. Skulle vara superläckra tillsammans med riktigt mörklila likadana..



Sen fanns det ju mjuka pasteller också. En romantisk blandning av hemvävda trasmattor, skinn och pallkragar. Lampan är gjord av mattrasor, en kul idé.. Lite nystan av klippta trasor ligger som dekoration, inte så dumt det heller..



Dessa dova lite "smutsiga" färger är tilltalande tycker jag! Dukningen är också okonventionell,  den ger lite känsla av avslappnande middagar eller hur.. Tippa på glasen bara, kom som du är!



Åhh, denna ljuskrona var stooor och väldigt läcker! Skulle passa i hönshuset, det är jag säker på!!! Säkert 1,5 - 2 m lång... Sååå snygg var den i alla fall, suck!!



Vi djupdyker från högt till lågt... Dessa "stenar" är av tovad ull och väldigt dekorativa.. Det är lite meditativt över dem på något sätt.. Men det krävs att man har ett gäng.. 
Som ni märker börjar jag tona ner färgskalan lite.. Ni förstår snart varför..



Jag KAN ju inte hjälpa det, men dessa miljöer är såå tilltalande för mig!!! Det spelar ingen roll hur mycket starka färger jag dras till, jag hamnar här i alla fall till slut... Kommer nog alltid
att göra det.. Jag blir extra glad när man ansträngt sig att bygga sådana här fina miljöer.. Det är inte så vanligt numera på en mässa som den här.. Det är en otrolig känsla och stilsäkerhet samt mycket möda bakom denna monter .. Nästa år kommer jag att leta upp denna  utställaren det första jag gör, det är självskrivet!



Samma monter men motsatt sida. De stora skåpen var till salu. Lycklig den som hade möjlighet och plats att ha dem.. Suck igen.. 

Kolla in järngrindarna uppe till höger. Det var dessa jag fick syn på först när jag gick förbi. Tvärnit! Måååste in och kolla.. Ångrar det inte en sekund!



Otroligt vackra tavlor med änglar fick också lyckliga ägare.. Romantiskt till tusen eller?



Visst orkar ni lite till... Här var också en favoritmonter. Inredd med gamla fönsterrutor och massor av murgröna. Lantligt och massor med charm!



Staplarna med keramik var bara så häftiga! Kolla även in lampan, något att ta efter??



De sålde förutom vacker brukskeramik, mycket gott att stoppa i munnen, livsfarligt, verkligen!!! Men kolla in väggen bakom, hur läckert är det inte!!! 



Nu förstår jag om ni blir trötta av alla bilder.. Vad passar inte bättre än denna ljuvliga säng.. Efter några intensiva dagar här på mässan, skulle jag inte tacka nej till en tupplur i denna... 

Jag hoppas att ni hade en mysig stund här bland mina bilder.. Samtidigt med mässan pågick Nordiska Mästerskapen i blomsterbinderi för första gången på många år med enskilt tävlande. Jag återkommer med blomstrigt härliga konstverk om några dagar, så håll ut! 

Här nere på Österlen har vi haft plusgrader nu i flera dagar. Igår, tisdag, var det som en riktig vårdag, sol, takdropp och fåglar som kvittrade. Det finns hopp, det finns det...

Stor och varm kram till alla er därute som vill titta in hit till min lilla "skrivarstuga"...
Carina

2 kommentarer:

  1. Tack för en fin rundvandring, jag kunde ju inte fara dit. Får satsa på nästa år.
    ha en fin morgondag
    Kram Meta

    SvaraRadera
  2. Oj, så mycket fin!. Där hade plånboken gått varm om man hade haft nåt i den...;)
    Annica

    SvaraRadera