onsdag 6 februari 2013

Todays mission: Bird rescue!

Mina kära grannar har varit vänliga nog att upplåta en del av sitt hus, som de inte är i under vintern, till mina växter som inte får plats i mitt bubblade växthus, jätte- jättesnällt! Häromdagen när jag skulle vattna, så såg jag något som rörde sig i den andra grannens fönster... Första tanken var en instängd katt, så jag gick dit och fick se en fågel som satt i fönstret! Oj, oj, oj, nu blir goda råd dyra och efter kontakt med husägaren så fick jag fatt i en nyckel. 

Det visade sig vara två stycken kajor som lyckats ramla ner genom skorstenen och inte kunde ta sig ut igen. Dessa grannar inte heller bofasta, så det var en ren lyckträff att jag "råkade" få syn på dem! Så nu så skulle det bli fågelräddning av! 

De hade mest varit på ovanvåningen som precis är nyrenoverad med nytt trägolv och stora härligt öppna ytor att flyga på.. Jag öppnade fönstren och vips hade den ena fågeln hittat ut till friheten. Den andra, här på bilden, var lite blygare så jag tänkte att jag skulle öppna fönstret den satt i. 

Men då beslöt den sig för att följa sin kompis...

Direkt flög båda två till stuprännan vid nästa hus och drack vatten.. Jag vet ju inte hur länge de varit instängda men några dagar i alla fall skulle jag tippa. Jag såg ju bara en fågel när jag upptäckte att det rörde sig där inne, så det kan hända att dess partner kommit efter när han hört den andra skrika...

Men slutet gott, allting gott som man säger... Nu återstår det bara att städa efter dem... De har verkligen lyckats smutsa ner och vält ner saker... Det känns i alla fall bra att kunna hjälpa till och rädda de små liven. Det skulle vara förfärligt om ägarna skulle komma och hitta döda fåglar och ett otroligt nedsmutsat hus nästa gång de kommer ner.. 

Todays rescue completed!

4 kommentarer:

 1. Vilken tur att du fick se dem! Stackarna så törstiga de var. De kanske varit utan vatten i flera dagar.

  Mindre tur var det för dig, som skulle städa efter dem!

  Skorstenen borde nog få ett nät -ordentligt fastsatt! - för kajor vill ner i skorstenar, så det kommer förmodligen att hända igen, även om det inte blir just dessa två.

  Kram!

  K

  SvaraRadera
 2. Bokstaven K hamnade där nere av misstag! :-)

  SvaraRadera
 3. Tur att du fick syn på de två stackaren.
  Ja de små liv kan smutsa ner mycket, hihi.
  Tack snälla för dina ord på min blogg, härligt att jag kan inspirera dig.
  Jag håller på att värpa lite ägg och när jag är färdigt tänkte jag komma till dig:)
  Det ska bli så roligt att få se hur du har det där.
  Kram Gerda

  SvaraRadera
 4. Hi, hi, det är inte jag som tur är som ska städa, det ska min kära dotter göra... Det är ju inte så kul att komma ner till denna röran på sportlovet, sent på kvällen med två barn! Det återstår att se om fläckarna kommer att gå bort på trägolvet...

  SvaraRadera